Simply Garden Design
Simply Garden Design

Circular Route

Before

The client wanted to be able to go into the garden and walk a circular, but interesting, route. As lawn was not important, the decision was made to create a gravel garden with a part lawned area. The gravel garden has a path meandering through it, where plants are allowed to grow freely. Tall grasses allow for movement, noise and structural winter interest.
The path takes you through the gravel and then into the bamboo tunnel before you come out onto the lawn. The lawned area has more traditional beds backed by hedging to create a barrier to the gravel garden. You then arrive back where you started!

 

 

 

The plan shows the use of low hedging to separate the gravel from the lawn, whilst allowing glimpses through as you walk around the garden.